Οι 3 κορυφαίοι λόγοι για να ξεκινήσετε να σχεδιάζετε τον φωτισμό του κήπου σας

13 Φεβ 2023
από Nikolla Beads

Ο σωστός φωτισμός κήπου είναι πραγματικά ένας παράγοντας που αλλάζει τους κανόνες του παιχνιδιού. Όχι μόνο μπορείτε να περάσετε όλο το καλοκαίρι καθισμένοι έξω τη νύχτα, αλλά και ο κήπος σας θα είναι λίγο λιγότερο σκοτεινός το φθινόπωρο και τον χειμώνα. Όταν φωτίζετε τον κήπο σας, επιτυγχάνετε τρεις βασικούς στόχους: δημιουργείτε μια ζεστή ατμόσφαιρα, απολαμβάνετε την άνεση της χρήσης του κήπου σας όποτε θέλετε και βεβαιώνεστε πως ο κήπος σας είναι ασφαλής.

Outdoor seating with string lights for ambience

ladecodecairo (Instagram)

 

Modern balcony with string lights and a lantern

ariadnamc84 (Instagram)

1. Φτιάξτε ατμόσφαιρα

Υπάρχουν ατελείωτοι τρόποι για να απολαμβάνετε τον κήπο σας μετά το ηλιοβασίλεμα. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ο σωστός φωτισμός εξωτερικού χώρου του σπιτιού και οι καλύτερες δημιουργικές σας ικανότητες. Για παράδειγμα, αν θέλετε να γευματίσετε σε εξωτερικούς χώρους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φωτισμό κήπου που προσφέρει αρκετό φως για άνετα γεύματα, ενώ αναδεικνύετε το σετ επίπλων εξωτερικού χώρου σας. Μια επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε δημιουργικά κεντρικά κομμάτια στο ίδιο το τραπέζι, όπως φανάρια, κεριά και άλλα υπέροχα αξεσουάρ φωτισμού ή μπορείτε να κρεμάσετε φωτιστικά πάνω από την τραπεζαρία για να αποτελέσει το επίκεντρο του χώρου σας.

2. Προσθέστε πρακτικότητα

Ο φωτισμός κήπου είναι εξίσου σημαντικός με τον φωτισμό εσωτερικού χώρου. Εκτός από το να μπορείτε να φτιάξετε διάθεση όπως σας αρέσει, ο κατάλληλος φωτισμός εξωτερικού χώρου σας βοηθά να αξιοποιήσετε στο έπακρο την αυλή σας. Εξασφαλίστε τον κατάλληλο φωτισμό για μονοπάτια για όταν μπαίνετε στο σπίτι τη νύχτα ή για να συνεχίσετε να διαβάζετε στην ξαπλώστρα σας ακόμα και μετά το σούρουπο. Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φωτισμό κήπου για να τραβήξετε την προσοχή στα αγαπημένα σας χαρακτηριστικά εξωτερικού χώρου, συμπεριλαμβανομένης της βεράντας, των διακοσμητικών ή ακόμα και της λίμνης σας.

3. Μείνετε ασφαλείς

Είναι απαραίτητο να έχετε καλή ορατότητα στον κήπο και την αυλή σας για διάφορους λόγους. Θα είστε σε θέση να καταστήσετε το σπίτι σας πιο ασφαλές από πιθανή διάρρηξη, ενώ θα μετακινείστε εύκολα στα μονοπάτια σας τη νύχτα. Αν ζείτε σε μια περιοχή όπου υπάρχουν άγρια ζώα, ο φωτισμός κήπου μειώνει επίσης την πιθανότητα εισβολής τριχωτών απρόσκλητων επισκεπτών.

Σκεφτείτε ένα φωτιστικό τοίχου εξοπλισμένο με αισθητήρες, το οποίο μπορείτε να κρεμάσετε κοντά στην είσοδο ή την πίσω πόρτα, για παράδειγμα. Θα ενεργοποιείται όταν η κίνηση γίνεται αισθητή εντός ενός καθορισμένου εύρους και θα απενεργοποιείται ξανά αυτόματα μετά από ένα καθορισμένο χρονικό διάστημα. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε μια παραλλαγή με έναν αισθητήρα ημίφωτος. Αυτή η λάμπα ανάβει όταν σκοτεινιάζει και σβήνει ξανά όταν ο ήλιος αρχίζει να ανατέλλει.

 

Terrace with lights in the ceiling and on the floor

krusia_domatorka (Instagram)

Προτάσεις φωτισμού κήπου

Αναρωτιέστε τι είδους φως είναι καλύτερο για τους εξωτερικούς χώρους; Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπ' όψιν για να παρθεί μια ενημερωμένη επιλογή. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε αν ζείτε σε μια περιοχή με υψηλή υγρασία είναι να βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα φωτιστικό εξωτερικού χώρου με αντίσταση στο νερό. Δεύτερον, μπορείτε να επιλέξετε από μια ποικιλία υλικών. Μπορεί να είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο ατσάλι, αλλά υπάρχουν και άλλα υπέροχα φωτιστικά κατασκευασμένα από μέταλλο ή αλουμίνιο.

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, έχετε την επιλογή μεταξύ φωτισμού που χρησιμοποιούν ηλεκτρική ενέργεια, μπαταρίες ή ηλιακή ενέργεια. Τα τελευταία αποκτούν δημοτικότητα εφόσον δεν απαιτούν εγκατάσταση. Δεδομένου ότι συνήθως τοποθετούνται στο έδαφος, μπορείτε εύκολα να τα μετακινήσετε αν προτιμάτε να έχετε περισσότερο φως κάπου αλλού.

 

Rooftop lounge with string lights

Rooftop lounge with string lights

huisjevankay (Instagram)

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική